Doctorul X

29,99 lei

Carnetele secrete ale lui Maximus Hip

Stoc epuizat

Doctorul X

X – îl puteți citi “zece” sau “ics”, ambele variante sunt corecte.

De ce e corect “zece”? Pentru că e al zecelea volum din seria Doctorul

De ce e corect “ics”?

– cunoscându-mi scrisul îl puteți lua drept semnătură

– în combinație sau nu cu Y, oricum rămâne un necunoscut

– apare pe orice hartă de pirat serios

– semnul înmulțirii? Da. S-au înmulțit întâmplările cu personajele din volumele anterioare și nu am avut unde să le mai pun decât într-un nou volum.

Va apărea și un XL? Glumiți? Dacă îmi mențin actuala dietă Doctorul va ajunge XXL.

Doctorul X – O sarcină toxică urmată de un travaliu prelungit. Plus o naștere lipsită de anestezie și de moașă.
 
Materialul pentru acest volum a fost recoltat din toate sursele existente (laptopul meu, laptopul Ilincăi, răposatul meu telefon și caietul negru pe care îl țin pe birou pentru urgențe – liste de cumpărături în mare parte) la sfârșitul anului trecut.
Pe 30 decembrie 2022, mulțumit de cantitate, am închis fișierul. Prin mai 2023, mulțumit și de calitate, l-am trimis la corectură. În iunie mi s-a întors corectat, chipurile gata de dat la tipar. Am zis: ” hai să mai trec o dată prin el!” Și am trecut. De mai multe ori. În toate direcțiile.
 
După o săptămână în care l-am refăcut aproape complet, l-am trimis la tipar. La tipar a ajuns doar prima pagină. Restul s-a pierdut. Tot ce am avut atunci pe laptop s-a pierdut.
 
Istoria a demonstrat că de vină a fost doar prostia mea și nu un atac cibernetic obscur. L-am rescris într-o lună ignorând cu desăvârșire varianta corectată pe care o aveam în e-mail, dar pe care o uram de-a dreptul. Nu am mai avut răbdare să-l retrimit la corectură pentru că știam că după aceea îl voi rereciti și reremodifica. De la tipografie mi-a venit exemplarul pentru „Bun de tipar”.
 
Ce am constatat? Nu era niciun dialog. Nimic. Textul era dispus în pagină ca un roman de Kafka. Sau de Paul Georgescu. După alte două săptămâni a ieșit varianta de față.
 
Cochetez cu ideea ca aceasta să fie ultima lansare – dacă și asta se poate numi lansare – și începând de anul viitor să mă îndrept către o editură și/sau Holiud ca să mă umplu de glorie și marafeți fără să mai mișc un deșt.
format

A5

stare

solida

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Doctorul X”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SKU: IAAC-DOC-10 Categorie: