Pachetul „All Inclusive”

299,99 lei

Pachetul complet „Doctorul” + cele 4 carti de povesti.

Stoc epuizat

Conține toate cărțile din seria Doctorul, toate cărțile de povești, beneficiază de o reducere apetisantă de vreo 2 poli, iar transportul e gratuit pe teritoriul României.  Uneori vine cu autograf, alteori nu. Câteodată întârzie, dar sunt și situații excepționale când ajunge surprinzător de repede. Altfel, în 48-72h de la lansarea comenzii, un curier plictisit vă va suna cu speranța că nu veți fi la adresă.

Doctorul – vol 1

Totul a pornit de la remarca unui prieten ” Într-o zi pățim 100 de chestii urâte și doar una-două haioase. Și tocmai pe acelea ori le igorăm, ori le uităm imediat”.

Nu am început să scriu întâmplări din viața mea personală și profesională cu gândul că voi și tipări ceva ci doar ca un exercițiu împotriva uitării. Pașii au fost următorii: o frază scrisă pe un șervețel în camera de gardă, câteva replici notate în telefon, o serie de texte scurte și foarte scurte pe un forum. Prima carte, cea de față – Doctorul Carnetele secrete ale lui Maximus vol 1 reunește fraza de pe șervețel, replicile notate în telefon și textele de pe forum.

Doctorul – vol 2

A doua zi după ce a apărut volumul 1 deja voiam să-l rescriu. Dar cărțile sunt precum casele: decât să le renovezi din temelii mai bine te apuci de altele. Doctorul vol. 2 sau Carnetul secret numărul 2 începe cu amintiri din perioada tumultoasă a facultății și a vieții din cămin. La câteva ore după ce prima întâmplare a fost postată pe internet am primit un telefon de la un fost coleg care mi-a mărturisit că s-a distrat copios revăzând scena, dar că mă roagă foarte mult să-l scot din narațiune pentru că viitoarea sa nevastă n-are simțul umorului și e supărată pe el de când a citit povestioara.

Doctorul vol 3

Au trecut 3 ani de la publicarea Carnetului nr. 2 până când am hotărât că sunt pregătit sufletește pentru pasul următor. Cât timp mi-a luat până am ales textele, până le-am prelucrat, până le-am corectat și până le-am asamblat în Doctorul vol. 3? Aproximativ două săptămâni. Satisfăcut de rezultat am luat volumul, l-am admirat îndelung apoi l-am pus bine într-un sertar. Mi-au trebuit alte 11 luni până l-am scos la lumină.

Doctorul vol 4

Am spus în nenumărate rânduri că Doctorul vol.4 e cartea cu care ar fi trebuit să încep seria. Cui i-am spus acest lucru? Sfătuitorilor mei: iepurașului Pufi, pisicuței Missy și, în primul rând, mie. Da, eu am o relație profesională foarte strânsă cu… mine. Nu puține sunt ocaziile în care, nemulțumit de rezultatele obținute, mă convoc într-o ședință și sunt aspru criticat. Cu ocazia lansării Doctorului vol. 4 nu s-a mai ținut o astfel de ședință.

Doctorul vol 5

Vă spun drept că doar pentru că mi-a plăcut volumul 4 am avut curajul de a duce la bun sfârșit Doctorul vol. 5. În anul scurs între cele două apariții s-au întâmplat destul de multe. Întâlnirea quadrilateră s-a ținut în continuare, dar cu o frecvență mai ridicată – pur și simplu devenise o dependență, fiică-mea a mai crescut puțin și și-a pus aparat dentar, pacienții au fost din ce în ce mai numeroși, amintirile din armată s-au înmulțit în așa hal încât chiar eu încep să cred că sunt povești vânătorești.

Doctorul vol. 6

Doctorul vol. 6 a cunoscut cele mai rapide vânzări din toată seria. De teama de a nu păți ca în anii precedenți când am lansat cărțile în pragul sărbătorilor de iarnă și toți curieri erau ocupați cu livrarea de ursuleți de pluș și inimioare, iar coletele mele zăceau prin depozite, am dat drumul la comenzi cu 3 zile înainte de a avea efectiv cartea disponibilă. După ce am făcut chestia asta foarte deșteaptă și de care m-am simțit extrem de mândru m-am dus împăcat la culcare. Fără să-mi treacă prin cap să pun un stoc finit de cărți. A doua zi de dimineață am constatat, cu groază, că numărul comenzilor depășea cu mult tirajul pe care îl pregătisem, iar cei care le lansaseră doreau o livrare cât mai rapidă, chiar instantanee dacă așa ceva ar fi fost posibil.

Doctorul vol. 7

Cum se mai spune pe la noi prin Moldova: Jocurili îs făcuti, nica nu mai merje. După 10 ani de când am scris primele rânduri din Carnetele secrete ale lui Maximus Hip, am ajuns la capăt de drum cu colecția Doctorul. Nu înseamnă că personajele îndrăgite  – atât de către voi, dar mai ales de către mine – vor fi abandonate. Oricum ar fi imposibil pentru că ele există, în continuare, în viața mea, ne ciocnim în fiecare zi, cu câteva chiar împart spațiul locativ, iar una  dintre ele m-a zgâriat pe față și acum stă ascunsă sub canapeaua din sufragerie. Doctorul vol. 7 reunește cele mai bune episoade din serialul „De ce e bine să faci copii?”, cu ultimele povești din seria întâlnirilor quadrilatere, întâmplări memorabile din cabinetul de consultații și din viața la bloc.

Doctorul – File rupte

Am promis că Doctorul vol. 7 va fi ultima din colecție. Și așa a fost. N-am exclus posibilitatea unui Doctorul – Uncut edition, Doctorul – Ultimate, Doctorul – Origins, Doctorul – Reborn sau,  mult mai ușor de tolerat, un Doctorul -Gluten Free. Și n-a fost așa. A fost să fie Doctorul – File rupte.
În afara textelor pe care le-am inclus în seria Carnetelor Secrete au existat multe,foarte multe care nu și-au găsit drumul spre tipografie. Nu pentru că n-ar fimeritat, dar pentru că încă nu le sosise timpul. Mai mult, unele au fost ascunse cu bună știință de ochii parșivi ai publicului pentru că am dorit să le inser într-un
roman. Ținând cont că am abandonat demersurile unui astfel de efort literar de care nu mă simt (deocamdată+următorii 10 ani) capabil am zis că ar fi păcat să nu le public măcar așa, în formă brută.

Doctorul – Jurnal de calamitate

De fiecare dată când îmi spun că seria Doctorul se încheie apare o calamitate. O pandemie. Un dezastru. O invazie extraterestră. Niște facturi de plătit. Contabilul fuge cu banii. Contabilul se întoarce și îmi mai cere niște bani pentru că nu i-au ajuns nici până la Ploiești. Mi se îmbată motanul. Trebuie făcută revizia la tractoraș. Și la mașină. Mașina ar trebui schimbată. Sau măcar spălată interior/exterior. Înțelegeți, o mulțime de motive mă împiedică să închei și să pornesc pe un drum nou. Asta e, vom păși împreună, în continuare, pe drumul vechi al Doctorului

Doctorul X – O sarcină toxică urmată de un travaliu prelungit. Plus o naștere lipsită de anestezie și de moașă.
 
Materialul pentru acest volum a fost recoltat din toate sursele existente (laptopul meu, laptopul Ilincăi, răposatul meu telefon și caietul negru pe care îl țin pe birou pentru urgențe – liste de cumpărături în mare parte) la sfârșitul anului trecut.
Pe 30 decembrie 2022, mulțumit de cantitate, am închis fișierul. Prin mai 2023, mulțumit și de calitate, l-am trimis la corectură. În iunie mi s-a întors corectat, chipurile gata de dat la tipar. Am zis: ” hai să mai trec o dată prin el!” Și am trecut. De mai multe ori. În toate direcțiile.
 
După o săptămână în care l-am refăcut aproape complet, l-am trimis la tipar. La tipar a ajuns doar prima pagină. Restul s-a pierdut. Tot ce am avut atunci pe laptop s-a pierdut.

O carte cu de toate

De multe ori Ilinca m-a văzut scriind ore în șir. Ah, pentru a nu începe cu o confuzie, vin cu precizarea că Ilinca e fetița mea, iar Missy e pisica. Nu râdeți, de câteva ori am fost întrebat în ce clasă mai e Missy și dacă Missy a înțeles ușor geometria sau a trebuit să o dăm la meditații. Dacă la început Ilinca mă ruga să îi citesc și ei măzgăliturile mele, iar eu îi mărturiseam, jenat, că sunt lucruri pentru oameni mari, în cele din urmă am zis că a venit vremea să scriu ceva și pentru oameni mici.

Banda Vitaminelor și Iarba Uitării

Povestea Banda Vitaminelor și Iarba Uitării are ea însăși o poveste. Într-o zi eram cu Ilinca acasă și ei îi era foame. Și mie îmi era foame, dar, la greutatea mea, eu îmi permiteam astfel de stări. După ce am încercat să o conving că ce simte nu e foame ci mai mult o oboseală de după școală și că i-ar prinde mult mai bine un pui de somn decât o oală cu sarmale, am cedat sub privirile ei extrem de expresive și am început să răscolim împreună prin bucătărie în căutare de ceva comestibil. După aproximativ 10 minute de căutări intense am dat peste o roșie puțin stricată, un morcov din care cineva mușcase o bucată, un dovleac, un broccoli și o vânătă. Ca și cum situația nu ar fi fost suficient de tragică Pufi, iepurașul nostru, a scăpat din cușcă și a încept să alerge printre picioarele noastre mai mult ca sigur tot în căutare de hrană.

Banda Vitaminelor și Mlaștina Iubirilor Uitate

După aventurile din Pădurea Regelui Urs și  găsirea ierbii uitării, dar mai ales după ciocnirile repetate cu aparatul administrativ al acestui regat frumos și disfuncțional bandiții noștri sunt puși în fața unei provocări nemaiauzite.

Banda Vitaminelor și Regatul lui Strâmbăcilă

Nici nu se încheie bine aventura din mlaștină că bandiții se văd în fața unei noi provocări: să găsească misteriosul regat al lui Strâmbăcilă. Mulți plecaseră în căutarea lui, dar prea puțini reușiseră să ajungă. Cei șapte tovarăși află că trebuie să îndeplinească niște sarcini imposibile pentru a fi primiți de către Regele Strâmbăcilă. Astfel îi vom vedea încercând să curețe cocina lui Grohăici Murdărici și culegând căpșuni sub severa supraveghere a Bursucului Rodrigo.

format

A5

stare

solida

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Pachetul „All Inclusive””

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SKU: IAAC-ALL Categorii: ,